گیربکس CVT چیست

در سال های اخیر گیربکسCVT به محبوب ترین گیربکس در خط تولید خودروسازان موفق دنیا تبدیل شده است. اکثر خودروهای تولید شد‌ه امروزی از سدان های شهری گرفته تا SUV ها به این قطعه مجهز هستند. در حال حاضر CVT جایگاه خوبی را برای خود به دست آورده است و به پیشرفت روزافزون خود ادامه می دهد و همچنین تعمیر گیربکس اتوماتیک در تهران وجود دارد.
البته اکثر رانندگان از گیربکس CVT راضی نیستند. فکر می کنند این قطعه ایرادات زیادی دارد و از نوع معمولی آن بهتر است استفاده شود. اما نکته مهم این است که CVT قطعه بسیار مفیدی است و رانندگی را برای افراد آسان می کند.
در این مقاله می خواهیم به بررسی و مقایسه دو نوع گیربکس CVT و معمولی بپردازیم. اجازه دهید از مزایا و معایب آنها برای شما بگوییم تا مشخص شود که تفاوت آنها چیست؟ یک سیستم انتقال پیوسته متغیر، بر خلاف گیربکس های معمولی که تعداد دنده های ثابتی دارند. در هر لحظه با توجه به شرایط، قابلیت تعویض دنده با سرعت مناسب را در همان ثانیه فراهم می کند و محدودیتی برای راننده ایجاد نمی کند.
CVT دارای دو محور است که یکی از آنها به چرخ های خودرو و دیگری به موتور متصل است. به کمک این سیستم فرآیند انتقال نیرو بین دنده های سبک و سنگین را به نرمی انجام می دهد. ظاهر یکسان دسته دنده و استفاده از دو پدال گاز و ترمز از شباهت های گیربکس CVT با نوع اتوماتیک یا معمولی است.

مزایای گیربکس CVT

جنبه های مثبت گیربکس CVT آن را به بخشی ارزشمند و قدرتمند تبدیل کرده است. اگرچه برخی افراد آن را به عنوان گیربکس نامناسب تعریف می کنند. اما فقط یک مطالعه در مورد مزایای آن لازم است تا نظر آنها تغییر کند.

1. کاهش مصرف سوخت

نسبت انتقال در CVT مطابق بهترین حالت تنظیم شده و در نتیجه با بهینه سازی دور موتور، مصرف سوخت را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. هر چه دور موتور کمتر باشد. مصرف سوخت نیز کاهش می یابد.
اگر هنگام رانندگی با خودرویی مجهز به دنده معمولی با سرعت بالا به سرعت سنج موتور نگاه کنیدممکن است فکر کنید که لازم نیست این کار را با انواع گیربکس های اتوماتیک انجام دهید. بنابراین تعویض دنده با آنها آسان است. اما باید بگوییم که این روند در سایر خودروها با لرزش، صدا یا ضربه خفیف همراه است. اما این جزئیات در CVT وجود ندارد.

2. تزریق صحیح نیرو به چرخ ها

خودرویی که در سیستم خود از گیربکسگیربکس CVT چیست؟ CVT استفاده می کند. همزمان با ضریب دنده صحیح هوشمندانه حرکت می کند. اگرچه این ویژگی در گیربکس های دستی و اتوماتیک معمولی وجود ندارد، تعویض دنده باید بر اساس یک قاب غیرمتغیر انجام شود.
هدف از ساخت این قطعه، تزریق نیروی صحیح و مناسب به چرخ ها در اشکال مختلف رانندگی است. به این ویژگی مهم در سرعت بالا بیشتر توجه کنید تا به راحتی متوجه تفاوت CVT با نوع معمولی شوید.
.3 کاهش وزن خودرو
در گیربکس های CVT، دنده ها در نوع معمولی حذف می شوند، که منجر به کاهش شدید وزن گیربکس و بر این اساس، خودرو می شود. البته فراموش نکنید که وزن خودرو رابطه مستقیمی با مصرف سوخت دارد. بنابراین با کاهش وزن خودرو، مصرف بنزین نیز کاهش می یابد.

معایب گیربکس CVT چیست

گیربکس محبوب خودروسازان نیز معایبی دارد که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. البته ممکن است برخی از معایب شما را آزار ندهد یا اتفاقاً این موارد باعث می شود از خرید و فروش خودروی مجهز به CVT خودداری کنید. نکته مهم این است که در این بین ایرادات این قطعه فراموش نشده و شرکت ها هر روز سعی در بهبود آن دارند.

1.صدای بلند موتور

سر و صدا در دور موتور بالا در سرعت بالا یکی از مشکلات گیربکس های CVT است و کمی آزار دهنده است. به طور کلی خودروهایی با موتورهای قدرتمند در هنگام رانندگی سر و صدای زیادی ایجاد می کنند. اما شنیدن این صداها در موتورهای ضعیف تر، مورد قبول بسیاری از افراد نیست

2.هزینه بالای تعمیرات

قطعات گیربکس CVT موجود در بازار قیمت بالایی دارند. اگر نیاز به رفع آن داریدبسیاری از افراد بر این باورند که گیربکس به درستی کار نمی کند. تنظیم فوری سرعت و عدم وجود گیربکس دستی باعث می شد مردم نسبت به ارائه راه حل هایی مانند افزودن گیربکس مصنوعی به سیستم توسط خودروسازان دچار تردید شوند.
البته بخش بزرگی از مشکل عدم اعتماد بین مردم است. با توجه به نبود اطلاعات کافی در مورد سیستم کار CVT سعی شده است در این مقاله آن را به زبان ساده برای شما توضیح دهیم. باید در نظر داشته باشید که درصد زیادی از خودروسازان دنیا به دنبال تعویض CVT به جای نوع معمولی هستند. پس نباید از گیربکس CVT فرار کنید چون تعمیر گیربکس اتوماتیک در تهران وجود دارد.

نکات نگهداری و طول عمر گیربکس CVT

در ادامه این مقاله به نکاتی می پردازیم که می تواند به شما در حفظ و نگهداری گیربکس اتوماتیک خودرو کمک کند تا بتوانید عمر و سلامت گیربکس خودروی خود را افزایش دهید.
روغن گیربکس خودرو را بررسی کنید.
یکی از نکاتی که در طول عمر و سلامت گیربکس خودرو موثر است استفاده از روغن گیربکس مناسب و تعویض به موقع آن است.
به همین دلیل پیشنهاد می کنیم سطح روغن و کیفیت آن را در بازه های زمانی مختلف بررسی کنید. به طور متوسط پس از طی 50 تا 60 هزار کیلومتر، تعویض روغن گیربکس خودرو را پیشنهاد می کنیم. سطح روغن پایین می تواند به معنای روغن سوخته یا نشت روغن گیربکس باشد.

کیفیت روغن را بررسی کنید.

یکی از نکاتی که می توانید برای تست کیفیت روغن استفاده کنید رنگ روغن است. روغن دنده خوب رنگ روشنی دارد. وقتی بعد از بررسی روغن دنده متوجه تیره شدن رنگ روغن دنده شدید، در اسرع وقت روغن دنده را تعویض کنید.
بوی روغن سوخته می تواند به معنای نقص فنی خودرو شما باشد.در صورت مشاهده بوی روغن سوخته از گیربکس خودرو، در اسرع وقت به یک مرکز خدمات مجرب و مجرب مراجعه کنید.
سیستم خنک کننده تاثیر زیادی در سلامت گیربکس دارد.
اکثر رانندگان و صاحبان خودرو فکر می کنند که سیستم خنک کننده خودرو تنها وظیفه خنک سازی موتور را بر عهده دارد. در صورتی که این سیستم روی دمای روغن گیربکس تاثیر زیادی داشته باشد و دمای آن به حد مطلوب برسد. اگر دمای روغن گیربکس بالاتر از حد تعیین شد‌ه باشد یا سیستم خنک کننده به دلایل دیگری خوب‌کار نکند، خودرو در دراز مدت دچار مشکلات فنی می شود.

تعویض به موقع دنده ها

هنگام حرکت خودرو از تعویض دنده خودداری کنید. در صورت نیاز به تعویض دنده از حالت درایو یا D به دنده عقب یا R یا برعکس، باید خودرو را متوقف کرده و سپس دنده را تعویض کنید. اگر این نوع تعویض دنده را درحین حرکت خودرو انجام دهید، فشار زیادی به گیربکس وارد می کند. این موضوع در دراز مدت تاثیر بسیار منفی بر روی گیربکس خودروی شما خواهد داشت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *