علت خرابی دستگاه تعلیق

علت خرابی دستگاه تعلیق،به طور کلی، سیستم تعلیق خودرو از پنج قسمت مختلف شامل (1) فنر، (2) کمکی، (3) پشتی، (4) بوش، (5) صفحه تشکیل شد‌ه است. البته هر یک از این بخش ها به چند زیربخش تقسیم می شوند که در آن به فنر و کمک فنر خودرو می پردازیم.

فنر ماشین:

این بخشی از سیستم تعلیق است که وزن خودرو را تحمل می کند، ارتفاع خودرو را در حد استاندارد خود نگه می دارد و ضربه های جاده را دفع می کند. این امکان را به ماشین می دهد تا بر دست اندازها یکی پس از دیگری بدون وقفه در حرکت خودرو غلبه کند.

فنر برای خودروهایی که با شتاب نسبی بالا حرکت می کنند به دلایل زیر ضروری است:

جذب ضربه چرخ از جاده و کاهش انتقال آن به اتاق و سرنشینان.
استهلاک کمک فنر چرخ و جلوگیری از انتقال آنها به اتصالات و اتصالات
فشار ثابت چرخ ها به زمین و نتیجه افزایش نیروی کشش چرخ های محرک.
تماس چرخ های جلو با سطح جاده و فرمان راننده بر رانندگی و کنترل بهتر خودرو.

در صورت خرابی کمک فنرها:

جالب است بدانید در صورت خرابی کمک فنرها، میزان سایش سایر قطعات خودرو نیز افزایش می یابد.این قطعات عبارتند از: 1- فنر تعلیق 2-جعبه فرمان 3-لاستیک دیفرانسیل 4-چرخ 5-بلبرینگ چرخ 6-بوشینگ لاستیکی تعلیق 7-گیربکس 8-سیستم تعلیق 9-سری فرمان.

عامل اصلی تضعیف سیستم

بنابراین، به منظور ایمنی بیشتر، اطلاعات زیر می تواند درک بهتری از تشخیص عیب کمک فنر ارائه دهد. بالا و پایین رفتن خودرو، به خصوص اگر جاده ناهموار باشد، یا افتادگی خودرو در هنگام ترمز شدید ممکن است به دلیل خرابی کمک فنرها باشد. اگر در سر پیچدر غیر این صورت ایمنی خودرو تا حد زیادی کاهش می یابد. بارگذاری بیش از ظرفیت خودرو به عامل اصلی تضعیف سیستم تعلیق از جمله کمک فنرها، به ویژه هنگامی که خودرو در جاده های ناهموار حرکت می کند، می شود. اگر سرعت برای جاده و بار مناسب نباشد باعث قطع شدن اتصالات می شود. در نتیجه مطمئناً وسیله نقلیه و سرنشینان آن سالم نیستند.

 اگر ماشین شما به یک طرف کشیده شد‌ه است:

سیستم تعلیق که شامل لاستیک ها می شوددر این مقاله به مهمترین علائم خرابی کمک فنر می پردازیم که عبارتند از:

1- تغییر ظاهر: اگر کمک فنرها در اثر ضربه های مختلف به خودرو مانند تصادفات ظاهری تغییر کنند، با نگاه به کمک فنرها و تشخیص تغییر ظاهر آنها می توان به بروز مشکل پی برد. در این قسمت مشاهده افتادگی در یکی از چهار گوشه خودرو نیز می تواند نشان دهنده خرابی کمک فنر باشد.
2- نشتی: در ضربه گیرها باید مایع روغن وجود داشته باشد اما در صورت مشاهده نشتی در ضربه گیرها باید آنها را تعویض کنید.
3- ارتعاشات غیرعادی: اگر در جاد‌ه های هموار ارتعاشات غیرعادی در خودرو مشاهد‌ه شود و یا جلوی خودرو در هنگام ترمزگیری زیاد به سمت پایین حرکت کند یا افتادگی داشته باشد، نشان دهنده خرابی کمک فنرها است.
4- چرخ ها: اگر در هنگام عبور از تپه ها چرخ ها مدام بالا یا پایین بروند، یعنی بازی محورها و چرخ ها زیاد شود، این پدیده نشان دهند‌ه خرابی کمک فنرها است.

همچنین

 کشیدن به یک سمت: در صورت کشید‌ه شدن خودرو به یک سمت، یکی از عوامل ممکن است خرابی سیستم تعلیق اعم از لاستیک، فنر و کمک فنر باشد و این موارد باید توسط تکنسین مجرب بررسی شود.

سایش غیرعادی لاستیک: اگر لاستیک ها به طور غیر عادی سایید‌ه شوند، نشان دهنده خرابی در سیستم تعلیق به خصوص کمک فنرها است.
 صدای اضافی: خرابی کمک فنر می تواند هنگام عبور از چاله ها باعث ایجاد خش می شود، بنابراین شنیدن این صدا کاملا واضح خواهد بود. یکی از دلایل این صدا ممکن است شل شدن پیچ نگهدارنده کمک فنر باشد.
ماشین را به کناری بکشید. اگر ماشین شما هنگام رانندگی مستقیم به سمت چپ یا راست می‌کشد، احتمالاً چرخ‌های شما در هم تراز نیستند.

کشیدن به پهلو

قطعاً نشانه ای از خرابی سیستم تعلیق و یک مشکل سیستم است که باید برطرف شود. بنابراین برای جلوگیری از آسیب چرخ ها زودتر اقدام کنید. اگر یکی از فنرهای تعلیق شما شکسته یا آسیب دید‌ه باشد، متوجه خواهید شد که ماشین، کامیون یا SUV شما روی آن چرخ پایین تر قرار گرفته است. همچنین ممکن است هنگام رانندگی از روی چاله صدایی از گوشه وسیله نقلیه خود بشنوید. فوراً آن را بررسی کنید، زیرا فنر آسیب دید‌ه می تواند باعث آسیب بیشتر به اجزای سیستم تعلیق یا چرخ ها شود.

حرکات غیر معمول هنگام رانندگی

بلبرینگ ها و کمک فنرهای موجود در خودروی شما نه تنها دست اندازهای جاد‌ه را جذب می کنند، بلکه وسیله نقلیه شما را در هنگام شتاب گیری، توقف و پیچیدن صاف و پایدار نگه می دارند. حرکات غیرمعمول و تکانشی نشانه مطمئنی از ساییدگی یا آسیب دیدن اجزاست. ماشین شما نباید شیرجه بزند. به عنوان مثال هنگام توقف، جلو رفتن یا چرخش به یک طرف به جلو یا عقب خم شود (مگر اینکه با سرعت زیاد رانندگی می کنید) این نیز نشانه خرابی سیستم تعلیق است که باید در اسرع وقت سعی کنید آن را حل کنید.

لاستیک های ناهموار

لاستیک های ناهموار یا فرسود‌ه می توانند به مشکلات دیگری مانند خرابی سیستم تعلیق روی خودرو منجر شوند. لاستیک‌های ضعیف باعث می‌شوند تا ماشین رفتار متفاوتی داشته باشد و باعث رانندگی سخت‌تر شود که می‌تواند بر سیستم تعلیق و ایمنی کلی رانندگی تأثیر بگذارد.

فشار باد لاستیک ها را به طور مرتب چک کنید

فشار باد لاستیک ها را به طور منظم چک کنید تا مطمئن شوید که آنها کمتر یا بیش از حد باد شد‌ه نیستند. لاستیک های کم باد باعث کشش بیشتر بین روسازی و لاستیک می شود که می تواند سایش را تسریع کند. از سوی دیگر، لاستیک‌هایی که بیش از حد باد شده‌اند. اصطکاک بسیار کمی بین روسازی و لاستیک دارند، که می‌تواند منجر به کنترل ضعیف و ترکیدن لاستیک‌ها شود.

فشار باد تایرها

سیستم تعلیق نیز می تواند تحت تأثیر مشکلات قرار گیرد. برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی، حتما فشار باد لاستیک خود را به خصوص در هوای گرم و سرد به طور مرتب چک کنید. لاستیک ها نیز باید طبق توصیه های سازنده به درستی باد شوند، در غیر این صورت ممکن است به سیستم تعلیق خودروی شما آسیب برسانند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *