گیربکس اتوماتیک در ترافیک

در این مقاله قصد داریم به عملکرد گیربکس اتوماتیک در ترافیک بپردازیم. یکی از سوالات متداول صاحبان خودرو های گیربکس اتوماتیک هیدرولیک این است که وقتی راننده به چراغ قرمز می رسد بهتر است دسته دنده را در حالت D نگه دارند و منتظر سبز شدن چراغ باشند یا بهتر است بلافاصله دنده D را به حالت N یا P تغییر دهند و منتظر بمانند تا چراغ سبز شود. اکثر افرادی که دانش فنی کاملی از نحو‌ه عملکرد گیربکس اتوماتیک ندارند، فکر می کنند که شیرهای برقی متعلق به واحد هیدرولیک بسیار آسیب پذیرتر از سایر قسمت های گیربکس هستند و با تعویض دنده سریعتر فرسود‌ه می شوند.

این دسته از افراد فکر می کنند هنگام رسیدن به ترافیک طولانی یا مواجه شدن با چراغ قرمز بهتر است دسته دنده در همان حالت D باقی بمانند. یعنی از ترمز دستی استفاده کنند تا خودرو ثابت بماند. یا تا زمانی که چراغ سبز شود و آماده حرکت شوند، پای خود را روی ترمز فشار دهند. برای تشخیص حالت صحیح لازم است کمی در مورد مبدل گشتاور و ساختار آن توضیح داده شود.

کلاچ هیدرولیک

کلاچ هیدرولیک از یک پروانه و یک توربین با پره های داخلی رو به روی یکدیگر تشکیل شد‌ه است. گیربکس اتوماتیک دو قسمت است. یک قسمت پروانه و دیگری توربین است. پروانه را پمپ نیز می نامند و به موتور متصل می شود. به عبارت دیگر، عملکرد موتور باعث چرخش آن می شود، بنابراین به پروانه، عنصر محرک نیز می گویند.

قسمت دیگری از مبدل گشتاور توربین است. این قسمت به شفت ورودی گیربکس متصل می شود و زمانی که دسته دنده B در وضعیت D یا R قرار دارد، توربین از طریق گیربکس و دیفرانسیل به چرخ ها متصل می شود. این دو قسمت مستقیماً در مقابل یکدیگر به فاصله حدود چند میلی متر قرار دارند و بین آنها روغن وجود دارد. این روغن همان روغن گیربکس است که در سایر مدارهای گیربکس گردش می کند.

همانطور که توضیح داد‌ه شد چرخش موتور باعث چرخش پروانه می شود و چرخش پروانه باعث گردش روغن به توربین می شود. زمانی که دسته دنده در D یا R باشد به چرخ ها متصل می شود. خروج روغن از پروانه سمت به توربین باعث می شود توربین بچرخد و در نهایت چرخ ها بچرخند و ماشین حرکت کند. توجه داشته باشید در صورت نقص در هریک از این قسمت ها با مراجعه به مراکز تخصصی تعمیر گیربکس اتوماتیک در تهران می توانید مشکل را رفع کنید.

عملکرد گیربکس اتوماتیک

توربین به دلیل اتصال به چرخ ها، با بخشی دو قسمتی که در مقابل هم قرار دارند و فقط چند میلی متر از هم فاصله دارند، در برابر حرکت مقاومت می کند. این دو قسمت از هم جدا می شوند و فضای بین آنها پر از روغن است. همچنین دو حالت کاملا متفاوت دارند و از نظر عملکرد در مقابل هم قرار دارند.

پروانه به موتور متصل است و با موتور می چرخد. هر چه راننده بیشتر پدال گاز را فشار دهد، سرعت افزایش می یابد و روغن با فشار و سرعت بیشتری به توربین پرتاب می شود. وقتی روغن بیشتری به توربین پرتاب شود، توربین قطعا انرژی بیشتری می گیرد. این انرژی به گیربکس منتقل می کند و در نهایت سرعت ماشین افزایش می یابد. در صورت بروز هرگونه سوال در مورد گیربکس می توانید با مراجعه به مراکز تعمیر گیربکس در تهران از افراد متخصص کمک بگیرید.

بهترین خودروهای اتوماتیک بازار ایران کدامند

نحوه واکنش راننده در ترافیک با خودروی اتومات

تصور کنید خودرو به چراغ قرمز رسیده است و حدود 90 ثانیه تا سبز شدن آن باقی مانده است. اگر راننده دسته دند‌ه را در موقعیت D نگه دارد و رها نکند، پروانه همیشه به چرخش خود ادامه می دهد و سرعت آن چند برابر می شود. در حالی که توربین به چرخ ها متصل است و سرعت آن صفر است. در این حالت روغن از سمت پروانه به سمت توربین پرتاب می شود اما از آنجایی که سرعت توربین صفر است در مقابل چرخش مقاومت می کند.

نشان دادن مقاومت در برابر چرخش باعث بالا رفتن سریع دمای روغن بین پروانه و توربین می شود. این گرما به قسمت های دیگر سرایت می کند و دمای کل روغن گیربکس که حدود شش لیتر است بالا می رود و این باعث آسیب به قسمت های دیگر مانند ترمزها و کانکتورها می شود. لازم به ذکر است که قطعه ای به نام کولر اتوماتیک گیربکس (خنک کننده) برای کاهش دمای اتوماتیک روغن آن طراحی شد‌ه است.

ادامه توضیحات

با افزایش دمای روغن، یک شیر برقی روغن را برای تبادل حرارت به این قسمت هدایت می کند و می تواند خنک سازی انجام دهد. اما ظرفیت خنک کنندگی این سیستم محدود است و از طرفی هر چه دمای روغن گیربکس کمتر باشد عمر قطعات اتوماتیک گیربکس بیشتر می شود. به علاوه در صورت متوجه شدن نقص در گیربکس اتومات می توانید به نزدیک ترین مرکز تعمیر گیربکس اتوماتیک در تهران مراجعه کنید تا به شما کمک کنند.

بنابراین توصیه می شود در صورت مواجه شدن با چراغ های قرمز که زمان آنها کم است، می توانید وضعیت دسته دنده را در D نگه دارید سپس منتظر بمانید تا چراغ قرمز سبز شود. اما اگر زمان زیادی تا سبز شدن چراغ قرمز باقی مانده است، لازم است دسته دنده را به موقعیت N منتقل کنید تا دمای روغن آن بالا نرود.

نگهداری از گیربکس اتوماتیک در ترافیک

در ترافیک شهری، جایی که به طور متناوب حرکت می کنید و توقف می کنید لازم است بین حفظ دسته دنده در موقعیت D و تغییر دسته دنده به موقعیت N تعادل ایجاد کنید. توصیه می شود زمانیکه پس از چند ثانیه حرکت باید چند ثانیه توقف کنید، یک یا دو بار دسته دنده را در وضعیت D نگه دارید. سپس یک یا دو بار دسته دنده را به N تغییر دهید. این کار منجر به این می شود که علاوه بر اینکه دمای روغن گیربکس افزایش نمی یابد، از شیرهای برقی که به دلیل تغییر دسته دنده به N استفاده می شود نیز کمتر استفاده شود.

شاید در یک روز سرد زمستانی و پس از طی مسافتی هموار، ناگهان با ترافیک سنگین مواجه شدید. در این شرایط بهتر است چندین بار دسته دنده را به موقعیت N و بارها دسته دنده را به موقعیت D تغییر دهید. اگر جاده قبل از شروع ترافیک صاف بود و دمای روغن بالا نبود. در غیر این صورت توصیه می شود که دسته دنده را کمتر در وضعیت D ثابت نگه دارید. سپس سعی کنید بارها دسته دنده را به N تغییر دهید. زیرا دمای روغن آن بالا است و هر چه دسته دنده B در وضعیت D نگه داشته شود دمای روغن افزایش می یابد. هنگامی که بارها دسته دنده را به حالت N تغییر می دهید شرایطی را فراهم می کنید که دمای روغن خودکار کاهش یابد. این عمل باعث افزایش طول عمر قطعات گیربکس اتومات می شود.

معرفی بهترین مرکز تخصصی تعمیر گیربکس اتوماتیک در تهران

در صورت شک داشتن در عملکرد صحیح گیربکس اتومات خودروی خود، می توانید به مراکز تخصصی تعمیرگیربکس اتوماتیک درتهران مراجعه کرده و گیربکس را عیب یابی کنید.

بسیاری از افراد جهت تعمیر گیربکس اتومات خودروی خود، به مراکزی مراجعه می کنند که کارشناسان خبره در این زمینه را ندارند. مجموعه گیربکس تهران دارای متخصصین تعمیر گیربکس اتومات می باشد. این مجموعه در زمینه های سرویس گیربکس اتومات، تعمیر و تعویض گیربکس، تعمیر گیربکس cvt، تعویض روغن گیربکس اتومات و همچنین تعمیر گیربکس 206 یکی از معتبرترین مراکز تعمیر گیربکس اتوماتیک در تهران می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *